SV: DSI UNDERGROUND FÖRVÄRVAR 100% AV EDVIRT

dsi-underground-group-home-1_8f14eda8a4.jpg

Den 26 februari 2021 slutförde DSI Underground SMART, ett helägt dotterbolag till DSI Underground, förvärvet av VR-utbildningsspecialisten Edvirt. Förvärvet ökar DSI Undergrounds investering i innovation för att driva effektivitet och säkerhet vid gruv- och tunneldrift.

Edvirt erbjuder produkter och utbildningar till gruv- och tunnelkunder över hela världen baserat på sin ledande teknik för virtuell utbildning. Företaget har sitt huvudkontor i Göteborg, Sverige och levererar ett perfekt tillskott till DSI Underground SMARTs växande portfölj av intelligenta, digitala lösningar och tjänster. Edvirt kommer att utveckla nya tjänster för DSI Underground SMART, men kommer även att fortsätta som ett fristående bolag och serva sin internationella kundbas.

Som tidigare meddelats har Sandvik tecknat ett avtal om att förvärva DSI Underground, där DSI Underground SMART och Edvirt kommer att bli en del av Sandvik Mining and Rock Solutions. Transaktionen förväntas avslutas i mitten av 2021 då det är föremål för olika myndighetsgodkännanden.

”Tunnel- och gruvdrift kräver effektiva och intelligenta digitala lösningar. Simulatorbaserade remote-kurser och certifieringsprogram alltmer en del av vår dagliga verksamhet. Vi är mycket glada över att ha fått en utmärkt positionerad partner i Edvirt och välkomnar många nya kunniga kollegor att gå med i vårt team. DSI Underground SMART och Edvirt kommer att kunna erbjuda ett oöverträffat virtuellt utbildningserbjudande för bättre säkerhet och produktivitet i underjordsproduktion. Tillsammans kommer vi att driva vår tillväxt framåt och reinforce progress, säger Michael Reich, VD DSI Underground. 

”Vårt mål har från början varit att utveckla branschen för att den ska bli säkrare och smartare, med hjälp av intelligenta digitala lösningar som t.ex. utbildningssimulatorer. Vi är därför mycket glada över att gå med i DSI Undergrounds och Sandvik Mining and Rock Solutions familj, säger Tomislav Rogan, VD Edvirt.

”Edvirt är ett fantastiskt exempel på hur innovation har blivit en industristandard. Vi är glada över att nu gå in i en ny fas som ökar vår digitala service- och produktportfölj. Nu kommer vi kunna nå fler kunder globalt tillsammans med våra nya partners, säger Eric Odkrans, grundare och Head of Business Development Edvirt.

edvirt-wordmark-r-no-colour-black.png

 
Om Edvirt
Edvirt är ett edtech-företag som fokuserar på gruv- och tunnelindustrin. Edvirts virtuella utbildnings- och certifieringskurser är utformade att öka säkerheten, höja kvaliteten och minska kostnaderna vid underjordsproduktion. Företaget består av erfarna gruv- och tunnelexperter, kursledare och mjukvaruutvecklare – alla med starkt fokus av att förbättra utbildningsstandarder och leverera innovativa utbildningar. Företaget har sitt huvudkontor i Göteborg och är verksamt globalt.
För ytterligare information: www.edvirt.com

dsi-underground_comms_logo-website.png

Om DSI Underground
DSI Underground är världens ledande leverantör av bergförstärkningsprodukter, system och lösningar för den underjordsproduktion inom gruv- och tunnelindustrin. Bolaget finns i 70 länder och har över 2000 anställda, inklusive ingenjörer och tekniska specialister med djup erfarenhet av underjordsproduktion.

Med marknadsledande varumärken som täcker allt från bultsättning till injektering och resinkapslar förstärker vi gruvor, tunnlar och underjordiska strukturer, samt hjälper våra kunder att avancera underjord och gå vidare mot sina mål - säkrare, snabbare och mer effektivt än någonsin.
För ytterligare information: www.dsiunderground.com